fbpx

KETO/LOWCARB HLAVNÉ JEDLÁ

Slaninovo – zeleninová omeleta

Ingrediencie:
4 vajcia
2 nakrájané a opečené huby
230ml nasekaného špenátu
4 plátky opečenej slaniny
60ml nastrúhaného trvrdého syra
1 polievková lyžica masla alebo masti

Príprava: 
Do misky rozbijeme vajíčka, osolíme a okoreníme • Na panvicu dajte tuk a nechajte
rozpustiť. • Pridajte vajcia na panvicu a nechajte pomaly stuhnúť • Akonáhle vajcia
stuhnú asi po 2 až 3 minútach, použite stierku na oddelenie vajíčka od boku panvice,
prevráťte na druhú stranu. Potom pridajte huby, syr, špenát a slaninu a preklopte, aby
ste suroviny zakryli.

Dobrú chuť!

1 porcia
Nutričný obsah: 54g tuk, 4g sacharidy, 47g bielkoviny

Palacinky zo smotanového syra so slaninou a
vajíčkami

Ingrediencie na cestíčko:
100g smotanového syra (napr.mascarpone)
4 vajcia
2 odmerky práškového MCT oleja
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
¼ čajovej lyžičky Stévie olej
doplnkové ingrediencie:
2 varené vajcia 3 plátky opečenej slaniny
1 polievková lyžica masla hrsť rozpolených jahôd

Príprava: 
Vložte všetky prísady na cestíčko do mixéra, miešajte do hladka. • Vyhriatu panvicu si
trošku potrite olejom. Malou naberačkou nalejte cestíčko na panvicu • Varte, pečte
cestíčko na panvici asi 3-4 minúty. Otočte a nechajte piecť ďalšie 2-3 minúty. •
Vychutnajte si 4 palacinky preliate maslom a jahodami, s vajíčkami a slaninou na boku.
Množstvo je na 8 palaciniek. 4 palacinky s oblohou sú pre jednu osobu.

Dobrú chuť

Nutričný obsah: 63g tuk, 12g sacharidy, 38g bielkovín

Hovädzie fajitas

Ingrediencie:
140g Flank steak nakrájaný na plátky
470ml nastrúhaného karfiolu (len tá kučeravá časť)
60ml nasekanej cibule
60ml nasekanej papriky
80ml nastrúhaného tvrdého syra
2 polievkové lyžice masla alebo masti
2 polievkové lyžice guacamole z avokáda
2 polievkové lyžice kyslej smotany soľ, čierne korenie a čili prášok

Príprava: 
Vo veľkej panvici roztopte 1 lyžicu masla na miernom ohni. Po rozpustení masla
pridajte steak, korenie, cibuľu a papriku. Pražte kým cibuľa nie je priesvitná, paprika je
mäkka spolu so steakom. Vyberte z panvice. • Zvyšné maslo rozpustite na panvici a
pridajte karfiol, miešajte neustále, kým karfiol nezačne tmavnúť. Odstráňte z panvice a
vložte do väčšej misky. • Flank steak a zeleninu a posypeme syrom. Ako prílohu
pridáme ešte kyslú smotanu a guacamole.

Dobrú chuť!

1 porcia
Nutričný obsah: 52g tuk, 19g sacharidy, 44g bielkoviny

Hovädzie mäso a fazuľové lusky opečené na panvici

Ingrediencie:
225g Flank steak
2 polievkové lyžice avokádového oleja
½ čajová lyžička roztlačeného cesnaku
470ml zelených fazuľových luskov
60ml vody
1 polievková lyžica sezamového oleja
¼ čajovej lyžičky mletej červenej papriky , soľ a čierne korenie

Príprava: 
Panvicu rozohrejte na miernom plameni, nalejte lyžicu avokádového oleja a pridajte
cesnak a flank steak. Steak opečte z oboch strán a odložte z panvice. Zakryte alobalom
na tanieri. • Do toj istej panvice pridajte zvyšný avokádový olej, zelené fazuľky a opražte
1 minútu. Pridajte vodu a okamžite ju zakryte vekom. Nechajte zelené fazule napariť 3
až 4 minúty, alebo kým nie sú iba mäkké a voda sa neodparí. • Hovädzie mäso vráťte na
panvicu. Pridajte sezamový olej, mletú papriku, soľ a čierne korenie. Miešajte aby bolo
všetko dobre pokryté, a potom vyberte.

Dobrú chuť!

1 porcia
Nutričný obsah: 56g tuk, 17g sacharidy, 52g bielkoviny

Kuracie stehná s cukinou a pestom

Ingrediencie:
140g vykostených kuracích stehien s kožou
140g cukiny nakrájanej na tenké pásiky alebo použite špeciálnu škrabku, ktorá vám
vytvorí cukinové špagety
1 polievková lyžica olivového oleja
1 čajová lyžička roztlačeného cesnaku
3 polievková lyžica pesta podľa vašeho výberu
3 polievkové lyžice nasekaných vlašských orechov

Príprava: 
Na stredne silnom plameni zohrejeme panvicu a pridáme ½ lyžice olivového oleja a
cesnak. Keď začne cesnak rozvoniavať pridáme kurča a varíme až kým nezbelie asi 6-8
minút. Potom kurča vyberieme. • Do tej istej panvice pridajte zvyšný olivový olej a
pridajte cukinové špagety. Varte asi 5 minút. Vyberieme. • Do panvice opäť pridajte
kuracie mäso a pesto. A varte kým nezmäkne. Tesne pred dokončením pridajte
cukinové špagety a posypeme vlašskými orechmi. Servírujeme

Dobrú chuť!

1 porcia
Nutričný obsah: 62g tuk, 12g sacharidy, 44g bielkoviny

Ribeye steak a grilovaná brokolica

Ingrediencie:
220g Ribeye steak
500ml nasekanej sparenej brokolice
2 polievkové lyžice masla alebo masti
zmes: ½ čajovej lyžičky soli, 1 pretlačený str. cesnaku, ½ čajovej lyžičky čierneho
korenia a ½ čajovej lyžičky rasce

Príprava: 
Steaky z oboch strán ochutíme zmesou korenia. Grilujte na stredne vysokej teplote na
požadovanú prepečenosť. Kto má aký stejk rád:) • Na panvicu k mäsu pridáme 1
polievkovú lyžicu masla, pridáme zmes korenia a brokolicu. Niekoľko minút pečieme.
Pridáme 2 – 3 polievkové lyžice vody a prikryjeme pokrievkou, podusíme do mäkka asi 8minút. • Podávame

Dobrú chuť!

1 porcia
Nutričné hodnoty: 51g tuk, 15g sacharidy, 52g bielkoviny