fbpx

KETO/LOWCARB DEZERTY

Keto focaccia

Ingrediencie:
175 g syra mozzarelly, strúhanej
2 lyžice smotanového syra
1 lyžička octu
1 vajce
175 ml (100 g) mandľovej múky
½ lyžičky soli
½ lyžičky cesnakového prášku
Cesnakovo – rozmarínové maslo
50 g masla pri izbovej teplote
3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
½ lyžičky morskej soli
½ lyžičky čerstvého rozmarínu, nasekané

Inštrukcie
Predhrejte rúru na 200 ° C.
Mozzarellu a smotanový syr zohrejte v malej panvici na miernom ohni alebo v
mikrovlnnej rúre. Príležitostne zamiešajte.
Pridajte ďalšie prísady a dôkladne premiešajte aby vzniklo cesto.
Cesto vlejte do formy o priemere 20cm, do ktorej dáte papier na pečenie.
Do cesta urobte vidličkou zopár dier a pečte v rúre asi 12 minút alebo dovtedy, kým
cesto nezmení farbu na zlatú. Vyberte z rúry a nechajte trochu vychladnúť.
Zmiešajte maslo, cesnak, soľ a rozmarín. Natrite na cesto a vložte opäť do rúry.
Pečieme ďalších 10 minút. Rozdeľte na 8–10 kusov a podávajte vlažne.
Tip!
Túto zmes môžete použiť aj ako korpus na je pizzu.

Jedna porcia obsahuje
Sacharidy: 2 g
Tuk: 18 g
Bielkoviny: 8 g